WhatsApp
Telefon
Rent A Car Nedir

Bazıları için, kiralık bir araç olarak tatile hangi modeli getirdikleri önemli değil - en önemlisi, sürüyor ve ucuz. Diğerleri ise tatil arabaları için belirli bir sınıf, marka veya ekipman seçmektedir. Ancak, yerinde yapılan model aniden kullanılamıyorsa ve tamamen farklı bir aracı değiştirmek için bir araç sürücüsü kiralamak istiyorsanız? TRAVELBOOK hangi haklara sahip olduğunuzu söylüyor.

Çoğu için, kiralık bir araba tatilinizi planlamak için bir zorunluluktur, sonuçta, bölgeyi keşfetmek ve daha uzaktaki yerleri ziyaret etmek için harika bir yoldur. Birçok insan kendini üstü açılır araba gibi özel bir arabaya bırakacak, sonuçta tatil zamanı.

Elbette uzun zamandır beklenen araba, zaten Preisvergleichsportal'da evde rezervasyon yaptırdınız. Ancak tesisteki hanımefendi kasada aniden şöyle açıklıyor: “Orada çevrilebilir değil” - ve anında hayal kırıklığı sağlar. Ve sonra sunulan yedek araba hala bagaj için çok küçük. Şimdi ne yapılmalı?

Her zaman en iyi seyahat hikayelerini önceden okuyun! TRAVELBOOK bültenine şimdi üye olun!

Başka bir yere araba kiralamak
Trafik avukatı Christian Janeczek, "Böyle bir durumda yeni vagonu reddeder, başka bir yerde araba kiralar ve ek masrafları tazminat olarak alırdım" diyor. “Eğer bir araba kiralarsanız ve ev sahibi bir teklif edemezse, yeni taşıt için para almak zorunda değilsiniz.”

Belirleyici olan rezervasyon onayıdır. Genellikle ACRISS kodu adı verilen dört basamaklı bir harf sırası vardır . Birçok büyük araç kiralama şirketleri üzerinde anlaştılar. Her aracı, kategori, tip, şanzıman veya yakıt ve klima gibi özelliklere dayalı olarak belirli bir araç grubuna atar, ADAC araç kiralamalarını açıklar.

Örneğin, "CLMR", manuel şanzıman ve kliması olan kompakt sınıftan bir sedan anlamına gelir. Kodlar ve otomobil örnekleri ev sahibi sayfalarında veya çevrimiçi olarak araç kulüplerinde bulunabilir.

Ayrıca ilginç: kontrol listesi! O zaman kiralık arabaya dikkat etmelisin.

Araç grubu çok önemli
Bu nedenle, kimin kitap yazdığı, genellikle üreticinin belirli bir modelini değil, sadece arabaların birbirleriyle karşılaştırılabildiği bir araç grubu sipariş etti. Bu modeller her zaman örnek niteliğindedir. Onay daha sonra "Opel Astra konvertibl veya benzer" ve kod hakkında olabilir. "Veya benzer" aynı gruptaki araçları ifade eder. Karşılaştırma portalı Check24'ten Julia Leopold, "Bu nedenle, bir Opel Astra yerine müşterinin VW Beetle - ama her ikisini de dönüştürülebilir olarak alabileceği" olabilir.

Araç kiralama tatil
Hukuki uzmana göre, sahadaki ev sahibi personel tarafından yapılan rezervasyon işleminde el yazısı notları gibi sonraki tek taraflı değişiklikler bağlayıcı değildir
Fotoğraf: Andrea Warnecke / dpa

Avukat Janeczek, müteakip tek taraflı değişikliklerin - şantiye personeli tarafından yapılan rezervasyon işleminde el yazısı notları gibi - bağlayıcı olmadığını açıklıyor. Rezervasyonu yapılan kategori mevcut değilse, bir sonraki daha yüksek kategorideki bazı arabalar sunulacaktır. Bu ek maliyetlerle ilişkili mi, daha iyisini reddediyorsunuz.

Ayrıca ilginç: DAS Almanya üzerinden mükemmel bir yolculuktur.

Sözleşme ortağı her zaman sitede ev sahibidir
Karşılaştırma portalları üzerinden rezervasyon yaparken, üçe kadar parti devreye giriyor, Auto Club Europe'dan (ACE) Anja Smetanin bunu açıklıyor. Bir komisyoncu olarak arama portallarına ek olarak, gerçek araç kiralama ve sözde bir komisyoncu katılabilir, bu da mal sahipleriyle daha iyi anlaşmalar yapar.

Bu nedenle, genellikle asıl filo operatöründe her zaman sona erer: “Sözleşme her zaman yerel olarak doğrudan mal sahibiyle kapatılır, bu yüklenicidir,” diyor ADAC kiralık arabalarından Marion Maxi Hartung. “Şikayetler bu nedenle genellikle doğrudan ev sahibine yapılmalıdır.”

Her şeyin yazılı olmasına izin ver
Rezervasyonu yapılan araç grubunun bir modelini almak için yarışmaya gitmek isteyen ve fiyat farkını daha sonra orijinal ev sahibiyle belirtmek isteyen herkes avukat Janeczek'e her şeyin yazılı olmasına izin vermesini tavsiye eder. "Kısa bir açıklama, örneğin, karşılaştırılabilir bir aracın mevcut olmadığını ve hangi alternatif araçların teklif edildiğini belirten bir açıklama."

Ev sahibi reddederse, etraftaki yolcuları tanık olarak ikna etmeye çalışmalı ve iletişim bilgilerini yazmalısınız. Ev sahibinin önceden hazırlanmış belgelerinden, turistler kopya veya cep telefonu fotoğrafları çekmektedir. Yerel olarak alternatif bir kiralama imkanı yoktur ve havaalanından uzaklaşırsınız ya da gece geç saatlerde araç kiralamanız kötüdür. Janeczek, otele bir taksi önermektedir. Masraflar mal sahibi tarafından karşılanmalıdır.

Ayrıca ilginç: Kullanılmış RV satın almak için ipuçları

Alternatifler: "Biri yeni vagonu otele sürüyor, ancak açıkça sunulan araca uymadığını açıklıyor" dedi. Belki ertesi gün bir eşleştirme veya daha uygun bir model olacak. Önemli: "Kiralık arabayı yalnızca bir gün için kullanma seçeneğim varsa, sözleşmede açıkça belirtilmesi gerekir."

Ya da tüm dönem boyunca rezervasyonlu alternatif aracı kabul ediyorsunuz. Janeczek, bununla birlikte, sözleşmede, alternatif aracın sözleşmeyle kabul edilmediğinin belirtildiğini belirtti. Ardından, daha sonra, ilk başta rezerve edilen kiralık araç grubundan olası bir fiyat farkı alabilirsiniz.

Ödeme süresini ayarla
Yolculuk bittikten sonra ilgili iddiaları iddia etmek için, mal sahibine yazıp davayı tarif edin. Unutmayın: Ödeme için iki haftalık bir son tarih belirleyin. İstasyonda herhangi bir karışıklık varsa, Check24'ten Julia Leopold, genel olarak sözleşmeyi imzalamadan önce mal sahibinin müşteri hizmetlerini aramasını tavsiye eder; bu da daha sonra yerel dilde iletişim kurabilir.
Yurtdışında araba kiralama - tatilcileri düşünmesi gerekenler
Ülkeyi ve insanlarını tanımanın en iyi yolu, kendi başınıza arabayla ne zaman seyahat edebileceğinizi gezmektir. Bu amaçla, birçok turist kiralık bir araba alır ve daha önce kira koşulları ve rezervasyonu yapılan sigortanın kapsamı hakkında yeterince bilgi sahibi değilse, hasar durumunda kötü sürprizlerle karşılaşır. Tuzaksız ve kaygısız tatiller yapmak istiyorsanız, güvenli tarafta Saksonya-Anhalt tüketici merkezinin önerileriyle.

Kendi şehrinizden bir araç kiralama rezervasyonu yapın
Genç kadın bir monitör önünde oturur ve internette bir araba kitap. © Fotolia.com Fotoğraf: Rawpixel.comKiralık aracı önceden bir seyahat acentesinde veya bir İnternet portalında ayırırsanız, fiyatlar ve hizmetler optimum şekilde karşılaştırılabilir.
Ayrılmadan önce İnternet üzerinden araç kiralama portalı, araba kulübü veya seyahat acentası aracılığıyla araç kiralarken turistleri sürmenin en iyi yolu: Bir yandan belirli koşullar altında küçük resortlarda, kendiliğinden hiçbir araç mevcut değilken, diğer yandan sessizce fiyatları ve hizmetleri karşılaştırabilir ve indirimlerden yararlanın. Rezervasyon ideal olarak seyahatten kısa bir süre öncesine kadar iptal edilebilir olmalıdır. Aracın daha uzun bir tur için mi kullanılacağını yoksa sadece daha küçük yolculuklar için mi kullanılacağını önceden düşünmek en iyisidir. Buna göre, "sınırsız kilometre" sözleşme seçenekleri daha uygun bir kilometre limitinin yeterli olup olmadığını seçmekte veya atlamaktadır.

Her zaman tüm masrafları içeren fiyatları karşılaştırın. Sözleşmenin tamamlanmasından sonra, rezervasyondaki bilgilerin kupondaki bilgilerle eşleşip eşleşmediğini kontrol edin. Kural olarak, tatil ülkesinin sigorta ve sözleşme koşulları geçerli olmakla birlikte, bir Alman araç kiralama acentesi ile rezervasyon yapanlar, Alman yasalarına göre sözleşme koşullarını güvence altına alır - bu açık bir avantajdır.

Özel ekipman ve ekstralar pahalıdır
Kiralık aracın başka bir yere iade edilmesi gibi tanklar, tank servisi - her zamanki gibi tam yerine, navigasyon sistemleri veya otel teslim hizmeti gibi özel ekipmanlar, araba kiralama şirketleri genellikle çok fazla ödeme yapar. Ayrıca, sözleşmeye ek sürücülerin dahil edilmesi için - özellikle 25 yaşın altındaysa veya sürücü ehliyeti uzun değilse - yüksek ekstra maliyetler ortaya çıkabilir.

Sorumluluk: Mayorka politikası ve gezgin politikası
Bayilik sözleşmesinde devir teslim müşteri ile satıcı. © Fotolia.com Fotoğraf: şanslı işKapsamlı bir sigorta paketi zaten rezervasyonun bir parçası ise, tesis bünyesindeki tatilciler ek politikaları rahatsız etmemelidir.
Yurtdışında, sorumluluk sigortasının bir kısmı, maddi hasar veya kişisel yaralanma durumunda yetersiz olan, önemli ölçüde daha düşük teminat seviyelerine tabidir. Teminatın en az bir milyon avro olması gerekiyor. Bu nedenle, evinizi ayırırken yeterli korumayı sipariş etmek en iyisidir. Tatilde araba kiralayanlar ve güvenli bir şekilde oynamak isteyenler, diğer Avrupa ülkelerinde kapsamlı koruma sağlayan sözde bir Mayorka politikası uygularlar. Bazı durumlarda Mayorka poliçesi, kendi aracınızın sigortasına veya aracın belirli kredi kartlarıyla ödenmesi durumunda ücretsiz bir hizmet olarak dahil edilir. Avrupa dışında kapsamlı korumaya ihtiyaç duyanlar, sözde gezgin politikasını sonuçlandırmalıdır.

Araca verilen hasar için kapsamlı sigorta
Araca kendine verilen zarar, hatta hırsızlık ve vandalizm sorumluluk sigortası kapsamında değildir. Bunun için kapsamlı bir sigorta yapılması gerekir. Bu nedenle , hasar almak isteyen herkes , lastik, jant, alt gövde, tavan ve taş duvarları ile hırsızlık gibi zararları da içeren, kesinti veya düşük kesinti olmadan tam kapsamlı bir sigorta yaptırmalıdır. Önemli: Sadece kira sözleşmesinde belirtilen kişiler aracı sürebilir, başkalarını sürebilir, sigortanın süresi dolar. Aynısı, örneğin, kiralama koşullarındaki coğrafi kısıtlamalar, asfaltsız yollarda sürüş veya eyalet sınırlarını geçme için de geçerlidir.

Mahkum ve bagaj sigortası genellikle gereksiz
Bir yolcu sigortası, yalnızca yolcular kendi sağlık sigortası veya kaza sigortasına sahip değilse faydalıdır. Ayrıca genellikle bir bagaj sigortası yaptırmak gerekir. Üçüncü dünyada veya ABD ülkelerinde seyahat eden herkes, underinsured veya geçici yol kullanıcılarının neden olduğu kişisel yaralanmalar için sigorta yaptırmalıdır. Bu sigorta seçeneğine UMP (Sigortasız Motosiklet Koruması) kiralama sözleşmelerinde denir.

Kayıt devralma ve iade
Satıcı müşterilere bir arabanın içini gösterir. © Fotolia.com Fotoğraf: şanslı işBir kişisel transfer ve kiralık aracın iadesi, günlükte hasarın belgelenmesi durumunda çok fazla sorun yaratabilir.
Kira kontratı sırasında çiziklerin veya çentiklerin oluşup oluşmadığına dair ihtilaftan kaçınmak için, kişisel devralma işlemini yapmak ve bir araç kiralama acentesine geri dönmek en iyisidir. Bir devir teslim raporunda zaten var olan hasarı belgelemek, ideal olarak ayrıca aracın durumunu akıllı telefondaki fotoğraflarla kaydetmek. Ayrıca, iadede bir çalışan iade protokolünde aracın hasarsız durumunu imzası ile onaylamalıdır.

Teslim edilirken, gidilecek ülkede gerekli güvenlik ekipmanının gemide olduğundan ve polis trafiği kontrolünde sorun yaşanmadığından emin olun. Başlamadan önce, frenler ve ışıklar gibi temel araç fonksiyonlarını kontrol edin. Ayrıca aracın sözleşmeye bağlı tüm özelliklere sahip olduğundan emin olun. Depozito transferinde sık sık ödeme yapılması durumunda, toplam tutarı (300 ila 2.300 Euro arasında) genellikle kredi kartından tahsil edilir. Bu nedenle kartın, özellikle ödeme aracı olarak paralel olarak kullanılması durumunda, yeterli kredi limitine sahip olması gerekir.

Kaza durumunda uzlaştırma talep ediyor
Bir araba hasarlı far. © Fotolia.com Fotoğraf: ureshotÇatlamış, tüm hasarları fotoğraflarla belgelemiş, bir kaza raporu yazmış ve polis protokolünün bir kopyasını yapmıştır.
Bir kaza veya hırsızlık durumunda derhal araç kiralama şirketine haber verin ve polisi arayın. Polis raporunun bir kopyasını alın, kazayı bir kaza raporuyla belgeleyin (genellikle torpido gözünde). Kaza ve kaza yerinin fotoğraflarını çekin, kaza muhaliflerinin ve tanıklarının kişisel ayrıntılarını tanımlayın. Aracı iade ederken kaza raporunu kiralayana teslim edin. Her iki tarafın imzaladığı bir çalışanla bir hasar raporu oluşturun. Tüm belgelerin taleplerinin çözümü için bir kopyasını tutun. Tatil ülkesinde hasar önce doğrudan araç kiralama şirketine ödenmelidir. Otomobilin tamamı Alman sigorta acentesi tarafından sigortalı olarak alınmışsa, masraflar yüklenici tarafından daha sonra geri ödenecektir.