WhatsApp
Telefon
Konya Araç Kiralama

Araç kiralarken nelere dikkat etmeli
Bir kere her zaman ilk. Sadece bir aracın kiralanması ilk kez gerçekleşmedi - 1969'da aya ilk iniş gibi. Yine de, kiralık araçlar konusundaki en önemli konuların açıklığa kavuşturulması için önceden önemli ve doğru. Çünkü, araç kiralama şirketlerinde bile, artık kullanıcıların cehaletinden kâr elde etmeye çalışan siyah koyunlar var. Bu nedenle, araç kiralama ile ilgili en yaygın soruların şimdi yanıtlanması gerekiyor.
Otomobil Asil bir otomobilin kiralanması veya küçük bir otomobil olması müşteriye bağlıdır.

1. Kiralık araç alabilmek için hangi şartlar yerine getirilmeli?
İlgili ev sahibine hangi bireysel şartların uygulandığı, bu durum kendini belirleyebilir. Kiracının yasal yaşı olması ve en az bir yıl sürücü ehliyeti olması normaldir. Sıklıkla, asgari yaş ve ehliyet yıllarının sayısı da araç sınıfı ile bağlantılıdır. Bu, daha büyük araçların (SUV, minibüsler, kamyonlar vb.) Daha yüksek asgari yaş ve daha fazla sürüş deneyimi gerektirdiği anlamına gelir. Elbette kiracı , araç için uygun sürücü belgesine sahip olmalıdır .

2. Araç kiralama seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
Ev sahibini seçerken, bir şey imzalanmadan önce kontrol etmek için tüm sözleşmelere göz kulak olmak mantıklı olacaktır. Bu, aynı zamanda iyi bir Araç kiralama hizmetinin şeffaflıkta ve çoğu zaman hizmet düzeyinde kötü bir Araç kiralamadan farklı olduğu anlamına gelir. Tabii ki, eğer mümkünse kişisel temas olmadan ve çalışma saatleri olmadan, araçların tekrar alınması ve bırakılması çekici görünüyor, ancak tüm bu özgürlüğe sahip araç kiralama her zaman duyarlı bir servis sağlayıcı olmalıdır. Ek olarak, her Araç kiralama şirketi de çok özel ürünler sunmaktadır: STARCAR gibi araç kiralama şirketleriörneğin, cazip fiyat spesiyallerini ve bir grup VIP aracı dört gözle bekleyebilirsiniz. Diğer hizmetlerdeki rakipler eşit olsaydı, bu belirleyici seçim kriteri haline gelebilirdi.

3. Kiralama süreci baştan sona nasıl çalışır?
Bir ev sahibinin kararıyla asıl kiralama işlemi başlar: Bir kiralık aracın neden gerekli olduğuna bağlı olarak uygun araç grubu seçilmelidir. Aracın seçimi sadece fiyatları değil, aynı zamanda aracın boyutunu, bagajın boyutunu ve bu araç sınıfını sürmek için bireysel gereksinimleri de gösterir. Kiralama yapılırken tahsilat yeri belgelenir ve kiralama süresi belirtilir. Kişisel bilgileri doldurup İnternet rezervasyonunu göndererek, bir sipariş numarası atanacaktır. Kural olarak, sözleşme detayları (tahsilat, iade) daha sonra e-posta ile onaylanır. Bu onay e-postasından sonra, ilgili ev sahibine bağlı olan ayrıntıları öğrenin.

Bir Araçya yakıt ikmali
Tank maliyetlerine dikkat! Araçyı tam iade etmezseniz, korkunç bir ek ödeme beklemeniz gerekir.
pixabay.com, beejees (CC0 Kamu malı)
4. Maliyetlerle nelere dikkat edilmelidir?
Maliyetler genellikle oldukça şeffaf hale getirilir. Yalnızca iyi baskıya dikkat etmek önemlidir. Çünkü özellikle yakıt maliyetleri konusunda , tüketici merkezinin yazdığı gibi bariz farklılıklar var :“Tüketici merkezi, borç verenlerin müşterilerini kullanmasını belirlemek için 40 litre örneğini kullandı. Farklılıklar çarpıcıydı. Örneğin, Interrent 140 avro istedi. Neredeyse boğmaca çeken 160 avroluk Avis, Sixt, Europcar ve Hertz'den istasyonlar gerekiyordu. (...) Şirket, havaalanına veya tren istasyonuna yakın konumda bulunan istasyonlara park edildiğinde 190 avronun üzerinde para topladı. (...) Müşteri dostu, Starcar'a karşı yakıt ikmali yaptı. Mevcut benzin fiyatı artı servis ücreti burada fatura oldu. Toplam miktar sadece 8 avro olduğundan, 40 litre, örneklemdeki en pahalı rakipten neredeyse 130 avro daha ucuzdu. "

5. Hangi sigorta gereklidir?
Kural olarak, saygın kiralama şirketleri kiralama ücretlerine yeterli sigorta kapsamı getirir. Çoğu durumda, sadece normal motorlu taşıt sigortası için indirilebilecek olanla benzer bir etkiye sahip olan bir sorumluluk sınırlamasına karar verilip verilmeyeceğini seçmek mümkündür. İdeal olarak, ev sahibi sigortayı kapsayan bir fatura kaydını tutar. Bu şeffaflığı sağlar ve hasar durumunda bile dünyanın çökmemesi için güvenlik sunar.

6. Kiralık araçla bir kaza olursa ne olur?
Güvenilir bir ev sahibi, bu gibi durumlarda bir irtibat kişisi gibi davranır, tarafa tavsiye ve yardımla telefonla gelir ve gerekirse kazaları işleyen bölüme aracılık eder. Kendisini ciddi bir sağlayıcı olarak ismini belirten herhangi bir kişi, araç teslim edildiğinde teslim edilecek olan bir bilgi klasöründe gerekli tüm numaralara sahip olacaktır. Kazanın tam olarak çizilebilmesi, ev sahibinin hasarın düzenlenmesini başlatabilmesi için de önemlidir. Kural olarak, polise bir kaza durumunda çağrılması gerektiğini bildiren sözleşmeye bağlı görev kapsamında yazılmıştır.

7. Aracı alıp iade ederken nelere dikkat etmelisiniz?
Aracı almadan önce ve aracın dönüşünden sonra herhangi bir hasarın ortak bir şekilde belgelenmesi yararlı ve tavsiye edilebilir, çünkü kiracının suçu olmayan hasarı ödemesini önlemenin tek yolu budur.